Mat och Motorcyklar.

När jag först kom till USA tyckte jag att Peanutbutter-Jelly-mackor lät hur äckligt som helst! Men NU förstår jag det undrbara med det! Det är ju riktigt gott. Lite sött o lite salt o lite fettigt... =) Underbart!
En annan grej jag älskar är Sprut-grädde! Mums! Rätt in i munnen! hahaha
Randy var ledig igår och vi tänkte att vi skulle ta en liten MC-tur i det fina vädret. Vi kom inte långt... Cicci ville jättegärna stanna o ta på sig en jacka på vägen och där tog det stopp. Motorcykeln VÄGRADE starta. Vi vet inte riktigt vad som hände. Fick iallafall bärgning till HD shoppen. Tog en 45min för bärgningsbilen att komma. Några trevliga motorcyklister stannade iallafall och undrade om de kunde hjälpa till med nåt. Sånt är alltid trevligt! =) Det blev en mysig hemma-eftermiddag istället. Välbehövligt efter helgens alla kalas. Martha fyllde 50 i lördags så hon hade en megafest hemma hos henne med massor mumsig mat!! Vitlöksbröd, ostar, grönsaker-o-dipp, lasagne och sen tre olika tårtor. Amerikanska tårtor är inte så goda dock... Smakar bara socker och fett. Alla älskar min superenkla tårta/paj/kaka dock! Tar 5 minuter att slänga ihop.
2 ägg
3dl socker
2dl mjöl
100gr smält smör.
Vispa ihop, häll i en springform.
Skär småbitar av valfri frukt/bär och sprid ut i formen. (Jordgubbar, Hallon, Äpplen, Vinbär, Rabarber....)
Till sist strö lite socker och kanel på toppen.
Skjuts in i ugnen i 225C ! =) Supergott!!
Igår lekte jag och Randy superhjältar när vi skulle hämta min bil hos Martha. Jag parkerade den där för jag hade ju druckit. När vi var på väg att hämta bilen såg vi två lösa hundar mitt i stora trafikkorsningen! Det var mörkt ute och man kunde knappt se dom. Randy började följa efter dom med bilen och efter ett tag hittade vi deras hem. Ägaren var hemma och hade visst garagedörren halvt öppen. Väldigt ansvarslöst tycker jag! Hundarna kunde ju ha dött där ute i trafiken!
Hoppas att min bror och Tim har det bra i Skottland. Lycka till med allt!
Kramar

Mumsigt.

Så här såg det ut efter vi handlat mat häromdan.

Nya klänningen.


Andra sidan. heh


Ena sidan.


Pust.

Myyycket att göra har de varit på sistone! Idag har vi tagit bort solfilmen på Mercan för att undvika fler böter, klippt o färgat hår, handlat akutgrejer såsom toapapper, handlat outfits för kvällens temafest, shoppat födelsedagspresenter till imorn, fixat olja till bilen och strax ska vi på fest! Måste fixa oss iordning och dra om ett par timmar. Men först ett litet blogginlägg. =)

Min nya frisyr är jag sååå nöjd med! Lägger upp ett par bilder mycket snart! Kort där bak och längre fram. Sjukt likt Rihannas frisyr fast mitt är inte så pass långt. Men jag jobbar på det. =)


Mmm läckert! =) Ska köra på den där lila ögonskuggan ikväll med.

Hittade en döläcker lila klänning också. Den var som gjord för mig hihi. Postar nån bild på den också snart! =)

Fruktansvärt varmt har det varit de senaste dagarna också. Nästan 40 grader och sol. Puh. Normant sett brukar sovrummet bli svalt framåt kvällen men icke. Bastu var det där igår natt. Hoppas på bättring inatt för jag sov inte en blund igår!

Nu ska jag klämma in ett litet photoshoot med min nya klänning o mitt nya håår! =) 

Sen blire festa av! =)

Kramar från USA

Prenumerera!

Klicka på +Bloglovin till höger och prenumerera på min blogg till din E-mail! =)

Vi kan ta över världen tillsammans!

Nu är ansökningspapprena ivägskickade! Tog ca en månad att få ihop allt. Det var ett himla jobb att få ihop allt! Men tillsammans klarade vi det och det känns himla underbart. =) Nu har jag städat klart och jag ska snart börja baka en liten jordgubbstårta för att fira. Igår var vi ute å hade några drinkar och mat med ett annat par som vi precis träffat. En väldigt trevlig måndagskväll var det. 

Randy är den perfekta mannen för mig! Jag känner mig inte "gift". Allt är som vanligt och vi har en väldigt bra balans på allt. Jag tror t o m att jag har det roligare och ett mer spännande liv NU än när jag var singel. SÅ kul har vi det tillsammans! Vi kan verkligen göra allt ihop. Vi är båda två lika stora flörtare vilket passar perfekt för då behöver ingen ändra på sig. Vi är säkra på varann,vår kärlek och i oss själva. Alla förhållanden har sina egna regler. Vår regel är att inte hindra den ena från att vara sig själv och att göra det man tycker om. Bara man spelar samma spel så funkar det alldeles utmärkt! Vi har kanske en liten större frihet än vad andra par har. Jag tror allt handlar om kommunikation och det är vi skitbra på! =)

Nu ska jag baka och sen hänga tvätt. =)

Puss på er alla

(Hoppas mott MEGAstora insktsbett går bort snart!!!  =S)

Såhär ser det ut när vi grillar!


Papper papper papper! Margaritas necessary! haha


Notera Margaritan på bordet!

Mums

Sitter o äter frukost en vanlig måndags-morgon. Min mans underbara Amerikanska pannkakor med blåbär och kanel i smeten. Han gör den bästa maten! =)

Det funkar så otroligt bra mellan oss! Hoppas fler människor kan förstå mig och min kärlek i framtiden... Det kommer nog när vi väl bevisat att det går. Tack för allt support där ute!  =)

Nu är jag klar och ska bege mig mot duschen och göra mig iordning. 

Idag:
Handla mat
Fotograferas (visum-foton)
Skicka ansökningarna
Fixa naglarna (Nu när min nagel vuxit ut igen... SLETS av häromdan! Ajj!!)
Grilla! (Hoppas jag)

Lycka till med flytten till Skottland brorsan!

Tack för kommentaren Madde whoever-you-are! =P hehe

Mmmmm DRÖMMER!


6.1 Liter Hemi, 20inch special fälgar. Låter ganska gött också! Ca 55 000 dollar inkl styling.


ÅÅhh vad fin! =) Hihi

Did you give the world some love today?

Idag fick jag ett mejl från den Volontär-ansvariga på hemmet. Alvar hade berättat om vykortet jag skickade och att han hälsade så mycket och han undrade hur jag hade det. Jag saknar verkligen de gamla på Skräddaregården. Alvar lämnade ett stort avtryck i mitt hjärta. Dags att skicka ett nytt brev tror jag. Så fort jag får mitt arbetstillstånd så ska jag definitivt leta efter något nytt volontär-uppdrag. Det finns några äldreboenden och hospice uppdrag i närheten som jag är intresserad av.

Att finnas där och att hjälpa de äldre och sjuka är något jag vill göra i mormors ära. Jag tror inte att jag nånsin visat hur mycket hon betydde för mig. Vi hade ett speciellt band till varandra. Jag var hennes förstfödda barnbarn och hennes enda lilla flicka. Det har snart gått hela sex år sedan hon gick bort. Nu är hon en ängel och ibland får jag känslan att hon finns någonstans och vakar över mig och ser till att jag hamnar rätt här i livet. Många av mina barndomsminnen kommer från de tillfällen jag spenderat med mormor. Lugna sköna somrar och helger fyllda av äventyr på vinden, fikastunder på terassen, kvällsdopp i sjön och underbara kvällar med bokläsning. 

Saknar dig något otroligt mormor. =( Varför togs du ifrån oss så tidigt?


Jag har hört om en stad ovan molnen:

Jag har hört om en stad ovan molnen, 
ovan jordiska, dimhöljda länder, 
jag har hört om de solljusa stränder 
och en gång, tänk en gång är jag där! 
Halleluja! Jag högt måste sjunga! 
Halleluja! Jag går till den staden. 
Om än stegen blir trötta och tunga, 
bär det uppåt och hemåt ändå. 

Jag har hört om ett land utan tårar, 
utan sorg, utan nöd, utan strider, 
och där ingen av sjukdom mer lider 
och en gång, tänk en gång är jag där! 
Halleluja! Där fröjdas vi alla! 
Halleluja! Vart tvivel försvunnit! 
Aldrig mer skall jag stappla och falla, 
jag är framme, ja, hemma hos Gud 

Jag har hört om den snövita dräkten 
och om glansen av gyllene kronor. 
Jag har hört om den himmelska släkten, 
och en gång, tänk en gång är jag där! 
Halleluja! Jag fröjdas i anden! 
Jag kan höra den himmelska sången 
och det sliter i jordiska banden, 
ty jag vet, jag skall snart vara där.

Thats life. For now.

Det är tufft ibland. Det medger jag. Man känner av det där gapet mellan oss. Att vi är på olika nivåer. Men jag tror det får mig att växa och ta mig framåt snabbare! Det är också nåt vi har valt att ge oss in på och vi får det att funka! Allt som krävs är lite jobb och mycket kärlek. =)

Mycket finns det å göra nu men fick mycket gjort igår. När man har tiden på sin sida varför inte göra huset lite extra fint? =) Snyggt är det nu iallafall! =) Grym är jag haha. Min fejk-nagel håller på att falla bort så måste åka och fixa till det idag. Det går ju bra när man äntligen har en bil som funkar. Sedan lite mat-shopping och tvätt av bil. 

Ikväll så står Fyllda paprikor på menyn! Någon som har några ideer på vad man kan göra med en himla massa tomater som behöver användas innan de blir dåliga?? 

Ne hörrni ni... nu är det verkligen dags att komma igång med dagen! 9.30 är klockan. Måste bara göra en Bil-CD. Har blivit lite tradition hehe. 

Puss på er!

Huset.


Jag o en av hundarna.


My ride BMW 740 -97


Bilen rullar!!

Mmmm sitter på altanen och grillen är i gång! =) Dricker ett glas rött och tar det lugnt efter en hektisk dag. I morse fick jag mitt sista vaccin som jag behövde för immigrationsverket. Så nu är det bara att samla ihop papprena och skicka det med posten! =)

Bilen min som jag ska köra omkring i fick vi äntligen igång! I förrgår kväll så tog vi den på en första tur ned till mataffären. Där tog det stopp! Batteriet var HELDÖTT! AAA medlemskapet hade gått ut så ingen bärgning fick vi. Sen dog Randys telefon. Så vi fick lov att ta en 25min pomenad hem! Idag bar det av till BMW för köp av nytt batteri. Nu rullar den och jag är himla snygg bakom ratten på den bilen hehe.  Det behövs ett par privatlektioner med min man dock. Känner mig lite ringrostig här på de amerikanska vägarna! 

Idag tömdes även spargrisarna på ca 120 dollar. Tror jag, efter 70 dollar i mynt sade växel-maskinen stopp för räknandet. Får fortsätta imorgon. Efter det åkte vi till Myrorna och donerade kläder som jag kastat ur Randys garderob. Mer plats för mina kläder =) hehe. Sedan iväg till Dollar affären som säljer ALLT för 1$. Blev några riktigt vettiga köp där!

Mmm maten är NÄSTAN klar. =) Kyckling på grillen tillsammans med majskolvar, zucchini, paprika och potatis. Jag gjorde en helgrym sallad till förrätt av alla grönsaker vi köpte i frukt o grönt affären idag. Rödkål, olika sorters sallad, honungsmelon, underbara tomater, valnötter och en splash olivolja o citronsaft. Sjukt gott!

Dags för käk och en skål med min älskling!

Ha det bra allihopa! =)


Relationships.

Man gör vad man kan eller hur?  Man tar hand om varann och visar respekt. Man är ärlig och öppen. Man ger och man tar. Man gör sitt bästa och jobbar på det! 

Jag och min älskling må ha en annorlunda vardag, ett annorlunda liv, en annorlunda situation. Men det funkar! Vi jobbar på det precis som i vilket förhållande som helst. Vi ger och vi tar. Kärleken övervinner allt, right? 

Nu ska Cicci ut o tvätta andra-bilen så att jag har en bil att köra!! =) Gud vad kul!!

Puss alihopa!



Svensk Prinsesstårta på Café i Burlingame!



Skakar rumpan! =) 



Tvillingen.

Tvillingen gillar att resa och att uppleva nya saker. Hon har dock svårt att alltid behålla samma ståndpunkt och åsikt... ...Tvillingen är föränderlig och positiv. ...Tvillingen har ofta svårt för att bestämma sig och har en benägenhet att skjuta upp problemlösningar till sista minuten, men brukar alltid hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer.

Sån är Tvillingen. Sån är jag och det trivs jag med! Det gör livet lite mer... spännande. =)  Livet är så stort och brett så varför inte göra lite av varje? Det kan vara lite svårt att kombinera allt man vill göra i livet ibland. Saker kan krocka pga olika anledningar... men jag kanske bara skulle ta o skita i det och köra på och chansa...Varför inte. Allt brukar ju lösa sig till slut. Tålamod! 

Jag hoppas folk har mer förståelse för mig nu. Stjärnorna skapade mig såhär. Jag är såååå lycklig över att ha hittat en man som förstår mig och älskar mig för den jag är och vad jag vill/har gjort. =) Till alla mina vänner vill jag säga att jag är så glad för allt support!

Min familj där hemma älskar jag och jag är så glad at ni fortfarande finns där för mig.  Fortsätt läsa! =)


Grattis på födelsedagen pappa!!! =)





Sprutor- aaaj!

Finns det bättre sätt att starta veckan?? En stelkrampsspruta i vänsterarmen och en Mässling, Påssjuka, Röda hund i andra. Imorn väntar en tredje vaccination. Kan knappt bärga mig....... Suck. Sitter nu o fyller i papper o grejar. Gårdagen var mycket trevligare då det bara var jag o min älskling hemma hela dagen. Mys mys och mys. Vilket underbart sätt att spendera en söndag. =) 

Fasen det är ju ganska kul att blogga. Väldigt vettigt. 

Nu behöver tvätten min uppmärksamhet!

Kramar



Fruit - The Original Fast Food!

Hälsoundersökning för min ansökan - CHECK. 
Efter hälsoundersökningen så stannade vi vid en stor underbar fruktaffär. Ekologiskt och närproducerat. För 2$ fick vi en hel påse med ekologiska bananer. Så goda! Den kvällen vid 22 tiden bakades det bananbröd för fulla muggar i det här köket. In i smeten åkte lite linfrön, valnötter, fullkornsmjöl och kryddor och förstås MASSOR bananer! Sånt vi gör en fredagskväll. Stannar hemma och bakar nyttigt bröd.  Vår kyl består nu av frukt, grönt och mer frukt efter besöket till frukt-o-grönt-affären.

Innan dess var Martha här för BBQ. Min man kan VERKLIGEN grilla! =) Sweet. Majskolvar, Zucchini, Svamp, Bakad potatis, Kött... ALLT åkte på grillen. =) God mat, rödvin och sin älskling vid brasan. DET är det enda man behöver. Sånt som gör en SÅ lycklig! 


Nu ska jag duscha, var på gymmet tidigt imorse. 7.30 en lördagmorgon... Mannen min är på jobbet och jag och Martha ska dit snart på marknad. =) Kul!!

Det är lätt att leva nyttigt här! Gymmet har alltid öppet, frukten är närproducerad. Underbart får jag lov o säga.

Dagens Tips! Byt ut smör mot avokado! 






Pics.

Heeey. Postar några bilder från förra veckan. =)




Memories..

Drick inte champagne, vin och vodkadrinkar samma kväll för då har man inga Memories dan efter. Blah. Inte bra för huvudet... Tror jalapeño peach drinken gjorde sitt för magen också. MYCKET god drink så vad ska man göra hehe. Tur det inte händer mer än ett par gånger om året.  

Absolut peach vodka, white cranberry juice, lime juice and sliced jalapeno peppers.
Drink Tips! http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2005/09/29/WIGFEESIEK1.DTL#ixzz0NR2vVj2j

Ibland är det skönt att umgås med männsiskor som är i en lika en själv. Som tänker likadant. Som inte dömer en. Som förstår. Med oss ute för drinkar igår var ett annat par. Äldre man, yngre tjej. Bra folk som vet hur man har kul! =) En underbar kväll.

Torsdagar o Fredagar innebär mys-dagar i vårt hem. Randys lediga dagar. =) Så nu ska jag lägga ner datorn och umgås med den bästa mannen i världen! =) ((Och salta sillar från IKEA som jag räddade! Sista påsen de hade!! O jag som hade ett sånt fruktansvärt lakrits sug! Tur!))


)

Puss o kram på er alla!

Two lives.

OK. Huset blev städat, tvätten blev ren, disken försvann, sängen blev bäddad. Tog nästan hela dan så den måndagen gick fort. Min älskling kom hem och dagen fick ett perfekt avslut! =) Så här sitter jag o bloggar i ett rent hem. Mmm underbart. Min man är på jobbet och jag ska ut med Martha en sväng och hitta på något snart. 

Det känns lite som att jag har ett halvt liv här och ett halvt liv kvar i Sverige. Några kompisar här och några kompisar där. Svenskt bankkort, Amerikanskt bankkort. Svensk körort, Amerikanskt körkort. Familj i Sverige, Min kärlek här. Jag ska fortsätta vara stark och fokusera på mitt underbara liv med min underbara man. Tack för alla peppande kommentarer jag fick på första inlägget! =) 

Nu ska jag och Martha ut på äventyr. Skönt att lämna huset lite =).

Kram på er alla

To be yourself.

Folk pratar. Folk har åsikter. Det är inte lätt att vara annorlunda men jag ska visa att det går! När man väl bestämt sig att följa sitt hjärta så lugnar det ner sig. Man måste stå på sig och det har jag gjort. Nu har jag tagit det stora steget och blivit hemmafru för ett tag framöver. (Vilket laddat ord...)  För vissa kan det vara svårt att förstå hur jag känner och tänker. Det förstår jag. Folk har åsikter om vad jag är ute efter. Jag som är så ung och gift med en äldre man. Folk som inte ens har träffat honom har åsikter och pratar. Men jag förstår.... det är något annorlunda, kanske lite för annorlunda för vissa. Jag trivs iallafall undrbart bra med min tillvaro här i Californien. 

Nu ska jag ta tag i disken o tvätten. Som så många andra 21 åringar.  Som så många andra 21 åringar utan jobb i Sverige. Skillnaden är väl att jag har ett helt 250 kvadratmeter hus att ta hand om medan min man är ute och jobbar...

...men det gör inte mig något. 


“Champion the right to be yourself; dare to be different and to set your own pattern; live your own life and follow your own star.”


Puss puss

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0